Viikkotiedote vk 30

Viikkotiedote vk 30

Kesä näyttäisi vihdoinkin rantautuneen myös Lappiin saakka. Sääennusteen mukaan tämä viikko hoidetaan kenttää ja golfataan todella loistavissa olosuhteissa. Tiistaina teemme paikkokylvöjä viheriöille, jonka jälkeen paikkokylvetyt alueet hiekoitetaan kevyesti. Keskiviikkona viheriöillä on leikkuuvapaa päivä ja nestelannoitus. Perjantaina viheriöt jyrätään heti leikkuun perään.

Ikäväkseni täytyy todeta, että pallon alastulojälkien korjauksessa on otettu taas askel taaksepäin. Tänä aamuna löysin pelkästään ykkösen viheriöltä 9 korjaamatonta pallon alastulojälkeä. Jokainen korjaamaton tai väärin korjattu pallon alastulojälki nostaa viheriön tautipainetta. Mikäli asiaa ei saada kuntoon, joudumme nostamaan viheriöiden leikkuukorkeutta ja lopettamaan säännölliset jyräykset viheriöiden hyvinvoinnin takaamiseksi. Muistattehan, että viheriöltä voi korjata myös jonkun muun aiheuttaman pallon alastulojäljen, jos jollakin on epähuomiossa unohtunut korjata oma alastulojälkensä.

Väylän 10 greenin vasemmalle puolelle on paaluin ja naruin rajattu alue, joka ei ole korjausalue, vaan ohjaa autojen ja kärryjen kulkua. Paalutetulta alueelta siis pelataan normaalisti, mutta autolla ja kärryllä sinne ei ole asiaa.

Leikkuukorkeudet:

  • Viheriöt: 3mm
  • Lyöntipaikat lähestymisalueet: 8mm
  • Väylät: 11mm
  • Esikarheikot: 25mm
  • Karheikot: 50mm

 

Nautinnollisia pelihetkiä
Kenttämestari