Viikkotiedote vk 36

Viikkotiedote vk 36

Syksy tekee tuloaan pikku hiljaa. Kentänhoidolle tämä tarkoittaa erilaisten syystöiden aloittamista. Alla hieman töiden aikataulua:

  • 11.-29.9 – Lyöntipaikkojen, lähestymisalueiden ja väylien syväilmastus, sekä reuna-alueiden raivaukset.
  • 25.-29.9 – Sadetusjärjestelmän tyhjennys, ilmaus ja huolto, sekä pelattavilla alueilla olevien kantojen poisto, tasaus ja kylvö.
  • 2.-6.10   – Lyöntipaikkojen, lähestymisalueiden ja väylien taudintorjuntaruiskutukset.
  • 9.-13.10 – Viheriöiden syväilmaus, taudintorjuntaruiskutus ja talvisuojaus (talkoot talvisuojien levittämiseksi 11.-12.10.2017 – säävarauksella, sillä juuri ennen muovien levittämistä tehtävä ruiskutus voidaan tehdä vain kuivalla kelillä).

Väylän 3 viheriö siirretään tilapäiselle viheriölle tänään 4.9.2017. Greeni on paikkokylvetty jo kertaalleen ja kylvetään uudestaan tänään. Greenin syyskylvöjen tavoitteena on saada viheriö talvisuojauksen alle mahdollisimman hyvässä kunnossa ja greeni kuntoon ensi kaudeksi. Viheriö on korjausaluetta, josta ei siis saa pelata. Väylä lyhenee tilapäisen viheriön myötä n. 25m, mutta on edelleen tasoituskelpoinen.

Väylän 3 greenin paikkokylvö

Syksyn tullessa kenttä voi olla aamuisin kuurassa, joten muistattehan, että kuuraisella kentällä liikkuminen on ehdottomasti kielletty! Kuuraisella nurmella liikkuminen aiheuttaa nurmen solukon murskaantumisen ja nurmen välittömän kuoleman. Muistakaa syksyllä myös pallon alastulojälkien oikeaoppinen korjaaminen. Syksyn tulon myötä viheriöiden kasvu on erittäin hidasta eikä korjaamattomien tai väärin korjattujen pallon alastulojälkien luontainen korjaantuminen kasvun hidastumisen takia ole enää mahdollista. Muistakaa siis korjata oikeaoppisesti pallon alastulojäljet, niin voimme pitää viheriöiden leikkuukorkeuden matalana aina kentän sulkemiseen saakka. Mikäli laiminlyöntejä aiheutuu, viheriöiden leikkuukorkeutta tullaan nostamaan ylöspäin.

Ennen syystöiden aloittamista pelataan vielä SantaSport Open. Lauantaina 9.9. pelattava kilpailu kisataan Suomi Sata hengessä ja hieman erilaisella kilpailumuodolla. Kaikki kahden hengen joukkueet saavat käyttöönsä sata lyöntiä + SantaSportin ikää vastaavan lyöntimäärän 45 + molempien slope lukuja vastaavan lyöntimäärän. Molemmat pelaavat omaa palloaan ja tulokset lasketaan yhteen. Voittaja on joukkue, joka pääsee heille annetulla yhteislyöntimäärällä pisimmälle. Nähtäväksi jää kuinka moni pääsee kierroksen loppuun asti ja saako joku jatkaa jopa toiselle kierrokselle! Lisätietoja kutsussa!

 

Mukavaa syksyä!