Kenttätiedote 10.9.2018

Kenttätiedote 10.9.2018

Aloitamme tällä viikolla kentällä talveen valmistavat syystyöt. Maanantaina 10.9. aloitetaan väylien ja lähestymisalueiden syväilmastus. Toimenpide on erittäin hidas, joten toivomme taas pelaajilta ymmärrystä ja ”pelisilmää” kun saavutaan ilmastustyön alla olevalle väylälle.

Muistakaa huomioida syksyn tulo ja kelien viilentyminen kentällä. Kylmät yöt voivat aiheuttaa maan kuuraantumisen, jolloin kentällä liikkuminen on ehdottomasti kielletty. Kuuraisella nurmella liikkuminen aiheuttaa nurmen solukon murskaantumisen ja heinän välittömän kuoleman. Toisena muistakaa pallon alastulojälkien oikeaoppinen korjaaminen. Viheriöillä heinän kasvu on jo erittäin hidasta ja luontaista korjaantumista ei enää tapahdu. Väärin korjatut tai korjaamatta jääneet pallon alastulojäljet aiheuttavat viheriöille painetta erilaisten kasvitautien syntymiseen.

Seuraavassa hiukan aikataulutusta syystöiden etenemisestä:

  • Väylien, lyöntipaikkojen ja lähestymisalueiden syväilmastus 10.-21.9.
  • Sadetusjärjestelmän tyhjennys ja huolto 24.-26.9.
  • Lyöntipaikkojen, lähestymisalueiden ja väylien taudintorjuntaruiskutukset 8.-10.10.
  • Viheriöiden syväilmastus 10.-12.10.
  • Viheriöiden taudintorjuntaruiskutus ja talvisuojaus 17.-19.10. (Talvisuojaus edellyttää viileitä ja kuivia kelejä, joten aikataulu voi muuttua. Jos olosuhteet eivät puolla muovien asennusta, muoveja ei asenneta, mutta valmius muovitukseen on olemassa.)

Mukavaa syksyä
Kenttämestari