Senioreiden, junioreiden ja klubisarjojen mestaruudet ratkaistiin viime viikonloppuna

Santa Claus Golf Clubin seuranmestaruudesta kilpailtiin viikonloppuna naisten, senioreiden ja junioreiden sarjoissa sekä naisten ja miesten tasoituksellisissa klubisarjoissa. Kokonaisuudessaan kentällä starttasi 69 pelaajaa.

Miehet 50 sarjassa Mika Törmänen vei voiton ylivoimaisesti. Mika pelasi ensimmäisenä päivänä hienosti 75 lyöntiä ja varmisti voittonsa pelaamalla saman tuloksen 75 myös sunnuntaina. Risto Lämsä ja Ari Vuorentausta kävivät tiukempaa taistelua toisesta sijasta, jonka Risto vei lopulta kahden lyönnin erolla yhteistuloksella 161.

Miehet 60 sarjassa Vitikan Markus oli johdossa ensimmäisen päivän päätyttyä tuloksella 79 lyöntiä ja piti johtonsa myös sunnuntaina. Hyvärisen Pekka pelasi toiseksi jääden neljän lyönnin päähän voittajasta ja Kantolan Veikko kolmanneksi.

Miehet 70 sarjassa Ilkka Ikäheimo ja Pertti Murtovaara päättivät ensimmäisen päivän tasatilanteeseen. Ilkka vei lopulta voiton muutamalla lyönnillä ja kolmanneksi tullut Juhani Valtavaara kiri lyönnin päähän Pertistä.

Naiset 50 sarjan ensimmäinen päivä kisattiin erittäin tasaisilla tuloksilla. Toisen päivän huikea kierros nosti Neitolan Arjan selkeään voittoon. Saviaron Kirsti sijoittui toiseksi ja Pyynyn Marjo kolmanneksi.

Naiset 60 sarjassa voittotaistelu oli todella tiukka. Lauantain kierrosten jälkeen Paula Körkkö ja Raija Lantto olivat tasoissa. Sunnuntaina eroa naisten välille saatiin yksi lyönti. Paula voitti sarjan, Raijan tullessa toiseksi ja Kaarnisen Marketan kolmanneksi.

Pojat 15 sarjassa Anttilan Paulus otti jo ensimmäisenä päivänä hurjan johdon ja piti sen myös sunnuntaina. Toiseksi sijoittui Atle Kelhä ja kolmanneksi Toni Koivukangas.

Seniorinaisten -ja miesten, sekä juniori sarjojen lisäksi mestaruuksista pelattiin siis myös tasoituksellisissa miesten ja naisten klubisarjoissa, joilla pyritään saamaan myös suuremmalla tasoituksella pelaavat pelaajat mukaan seuranmestaruuskilpailuihin.

Miesten klubisarjassa Elias Jaatinen pelasi ensimmäisenä päivänä hienosti 40 pistettä ja paransi peliään edelleen sunnuntaina pelaten 41 pistettä. Yhteistulos 81 pistettä vei Eliaksen sarjansa ylivoimaiseen voittoon. Toiseksi sijoittui vasta muutaman vuoden golfia pelannut Markku Määttänen ja kolmanneksi samoin lajin vasta toissa vuonna aloittanut Risto Sainio.

Miesten klubisarjan tapaan naisten klubisarjassa ensimmäisen päivän johtaja Pia Lillberg teki lauantaina erinomaisen tuloksen 42 pistettä ja piti johtonsa myös sunnuntaina. Toiseksi nousi tasaisella pelillä ensimmäisen päivän kolmas seuran juniorikasvatti Katriina Ahonen ja kolmanneksi Iina Karjalainen.

Kilpailunjohtaja Ville Alenius kiitteli osallistujia hienosta pelistä ja korosti mestaruuskisojen ja lajin hienoutta. ”Lyöntipelissä tehtiin erinomaisia tuloksia ja nähtiin tiukkoja taisteluja, mutta samalla klubisarjoissa golfin tasoitusjärjestelmän myötä eri ikäiset ja tasoiset pelaajat pystyivät pelaamaan mielekkäästi ja reilusti samassa sarjassa. Tästä hyvä osoitus on klubisarjan voittanut 16 vuotias Elias, joka pelasi samassa sarjassa isänsä ja isoisänsä kanssa ja nuorimpana vei voiton.”

Miesten kolmipäiväinen seuranmestaruuskilpailu aloitetaan perjantaina 23.8.2019. Tuolloin viikonlopun kilpailunjohtaja, seuran kapteeni Ville Alenius pääsee itsekin pelaamaan ja puolustamaan viime vuoden voittoaan.