Santa Claus Golf uusi Lappicup voittonsa Kuusamossa

Santa Claus Golfin veteraani- ja senioripelaajat veivät jo kolmannen kerran peräkkäin Lappicupin seuramestaruuden Rovaniemelle yli 50 lyönnin erolla ennen Tornion Meri-Lapin Golfklubia. Kuusamossa pelattuun päätösturnaukseen osallistui 63 pelaajaa alueen viidestä seurasta. Kaikkiaan kesän aikana turnauksessa pelattiin peräti 285 golfkierrosta. Päätösturnaukseen Meri-Lapin Golfklubi ja Santa Claus Golf Club lähtivät lähes tasalukemista (2333-2340). Seurojen välillä oli vain viiden lyönnin ero SantaGC:n hyväksi. Kuusamon päätöskilpailussa ero kasvoi 52 lyöntiin.

Petäjälammen golfkentällä N50 sarjan voitti MLGK:n Anne Kurtti  pistebogey tuloksella 35. Kurtti vei myös cupin mestaruuden kolmen osakilpailun yhteistuloksella 103 pistettä. N60 sarjaa hallitsi puolestaan SantaGC:n Anita Lammassaari tuloksella 38 pistettä ja kolmea osakilpailua 99 pisteellä.

Miesten sarjoissa pelattiin tasoituksellista hcp-lyöntipeliä M50 sarjan voittajan Markku Aunon (MLGK) johdolla tuloksella 67 lyöntiä. Aunon tasainen pelitaso (72+72+67) tuloksella 211 siivitti hänet kuuden lyönnin erolla myös cupin mestaruuteen ennen SantaCG:n Timo Torvista (71+75+71).

Lappicupin M60 sarjan osakilpailuvoitto jäi Kuusamoon Tauno Tahkolalle tuloksella 70 lyöntiä samoin kuin M70 sarjavoitto, jossa Jukka Tarjanne löi 69 lyönnin voittolukemat. Seitsemännen Lappicupin suurimmassa sarjassa M60 käytiin tiukka ja tasainen vääntö viimeisille rei’ille asti. Ykköspalkinto annettiin Kuusamo Golfin Jouko Virranniemellä hcp-tasoituksen perusteella (81+71+75) kolmen tuloksen lyöntimäärällä 227. Toiseksi kauden 2019 cup kiertueella tuli tuli MLGK:ta edustava Mikko Rahkola (73+78+76) 227 ja kolmanneksi Levi Golfista Eero Korhonen (79+74+74) 227. Mitalikolmikosta vain lyönnin päähän jäi tuloksella (68+84+76) Santa Claus Golfin Lauri Kemppainen. Miesten veteraanisarjaa M70 hallitsi Jukka Tarjanne KuuG (74+79+69) 222 lyönnillä ennen Kemi Golfin Heikki Virtalaa, joka jäi lopputuloksissa vain kuuden lyönnin päähän Tarjanteesta.

Vuoden 2020 kahdeksas senioreiden pohjoisen alueen golfturnaus Lappicup pelataan järjestyksessä Tornio, Rovaniemi Kuusamo ja syyskuun alussa päätösturnaus Levillä. Tervetuloa mukaan!