Harjoituksen peruttu, talvigolfkenttä avoinna

Koronavirusepidemian leviämisen ja viranomaisten päätösten johdosta Suomen Golfliitto on koonnut ohjeet golfyhteisöille ja pelaajille sekä tehnyt omaa toimintaansa koskevia päätöksiäGolflitto suosittelee seuraamaan ja noudattamaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL), viranomaisten, lentoyhtiöiden ja matkanjärjestäjien viestintää ja ohjeistusta.

Valmennus ja kilpailutoiminta: Kaikki Golfliiton järjestämät valmennustapahtumat, harjoitukset ja matkat kansainvälisiin kilpailuihin perutaan toukokuun loppuun saakka ja siirretään mahdollisuuksien mukaan myöhempään ajankohtaan. Golfliiton hallinnoimien kansallisten kilpailujen osalta seurataan jatkuvasti tilanteen kehittymistä. Mahdollisista toimenpiteistä ilmoitetaan hyvissä ajoin ennen kotimaisen kilpailukauden alkua.

Seurojen kilpailut ja harjoitukset: Seurojen järjestämän kilpailu- ja valmennustoiminnan osalta kukin jäsenseura tekee omat päätöksensä sikäli, kun kyseessä alle 500 henkilön tapahtuma. Kilpailuihin, tapahtumiin, harjoituksiin ja koulutuksiin ei suositella osallistuttavan, mikäli henkilöllä on minkäänlaisia sairastumisen oireita. Jäämällä kotiin ehkäiset mahdolliset tartunnat parhaiten. Kaikkia riskiryhmiin kuuluvia lapsia, nuoria ja aikuisia kehotetaan välttämään harrastustunneille, treeneihin ja tilaisuuksiin osallistumista. Lasten ja nuorten osalta huoltajilla on oikeus tehdä omia päätöksiä lapsen osallistumisesta treeneihin, myös kilpailu- ja valmennuspuolella.

Santa Claus Golfissa golfarin lihaskunto ja kehonhuoltoharjoitukset sekä junioreiden pelireenit on peruttu toistaiseksi. Harjoitusten jatkumisesta tiedotamme heti kun tietoa on. Talvigolfkenttä on toistaiseksi avoinna normaalisti. Pelatessasi ja asioidessasi klubilla älä kättele tai halaa ja muista huolellinen hygienia ja käsienpesu. Ethän asioi klubilla, jos olet kipeä, flunssainen tai palannut juuri matkoilta.

Ohjeistus golfin harrastajien COVID-19-tartuntojen ehkäisemiseksi (ohjeita päivitetty 17.3.2020 taudin hoitosuositusten / hoitoon hakeutumisen osalta):

• Pese käsiä vedellä ja saippualla ainakin 20 sekunnin ajan. Kädet kannattaa pestä erityisesti kun tulet ulkoa sisään, aina wc-käynnin jälkeen tai kun olet niistänyt, yskinyt tai aivastanut.
  • Jos vettä ja saippuaa ei ole saatavilla, käytä alkoholipitoista käsihuuhdetta.
  • Vältä kättelyä pelikavereiden ja muidenkin kanssa.
  • Suojaa suusi ja nenäsi kertakäyttönenäliinalla, kun yskit tai aivastat. Laita käytetty nenäliina välittömästi roskiin.
  • Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yski tai aivasta puserosi hihan yläosaan, älä käsiisi.
  • Voit epäillä koronavirustartuntaa, jos sinulla on kuumetta, yskää, kurkkukipua, päänsärkyä tai hengenahdistusta. Jos taudin oireet ovat lieviä etkä kuulu riskiryhmiin, lääkärin tekemää taudinmääritystä ei pääsääntöisesti tarvita, vaan taudin voi sairastaa kotona.
  • Terveydenhuollon yksiköihin ja Päivystysapuun tulee olla yhteydessä ainoastaan, jos vointi on sellainen, että kotihoito-ohjeilla ei pärjää. Päivystysapu-palvelun ja terveyskeskusten turhaa kuormittamista tulee välttää, jotta kiireellistä hoitoa tarvitsevat henkilöt saavat apua nopeammin.
  • Jos sinulla on lieviäkin hengitystieinfektion oireita, kannattaa pysytellä kotona.

Lisää ohjeita ja ajankohtaista tietoa saat THL:n sivuilta: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos