Kenttämestarin tiedote 10.6.2016 – toukokuun lopun helteistä kesäkuun lumisateisiin!

Kyseleitä ja palautetta viheriöiden avaamisesta tulee päivittäin. Kaikki tähän asti suljettuna olleet viheriöt jouduttiin kylvämään ja perustamaan kokonaan uudellleen. Uudiskylvöt ovat onnistuneet viheriöitä 3 ja 15 lukuunottamatta erinomaisesti ja uudelleen perustetuilla viheriöillä viherpeittävyys lähentelee jo 100% luokkaa. Viheriöiden 3 ja 15 ensimmäinen uudiskylvö joutui kasvitaudin runtelemaksi ja viheriöille jouduttiin tekemään toinen uudiskylvö toukokuun puolivälin aikoihin.

Uudelleen perustetuille viheriöille suoritetaan alkuviikosta useita leikkuita ja pystyleikkuita. Viheriöille tehdään myös kevyt hiekoitus elintärkeiden heinän kasvupisteiden suojaamiseksi. Viheriöitä avataan pelille sitä mukaan, kun edellä mainitut toimenpiteet on suoritettu. Ilman konerikkoja kaikki viheriöt ovat pelattavissa keskiviikkoaamuun mennessä.

Harsoista on saatu taas kerran valtava hyöty viheriöiden kehittymiselle. Uudet viheriökylvökset tarvitsevat huomattavasti enemmän lämpöä verrattuna talvehtineeseen vanhempaan heinään. Ilman harsoista saatavaa jatkuvaa lämpötilaa ja optimaalista kosteutta uusien viheriökylvösten kehittyminen on tälläisissa viileissä olosuhteissa täysin pysähdyksissä. Jos harsot olisi poistettu ja viheriöt avattu pelille aiemmin, uusien kylvösten kasvu olisi täysin pysähtynyt ja kaikki pelaamisesta aiheutunut kulutus tekisi viheriöille pysyviä vaurioita.

Vanha sanontakin kertoo odottavan ajan olevan pitkä, mutta jaksakaa vielä muutama päivä niin saadaan kaikki viheriöt pelille ja kenttä tasoituskelpoiseksi. Yhteenvetona voi todeta, että kokonaisuudessaan kentän tilanne on ajankohtaan nähden hyvä. Henkilökohtaisesti minulla on erittäin vahva usko, että kentästä tulee tänä vuonna parempi kuin koskaan ennen kentän historian aikana.

Sääennusteen mukaan ensi viikolla lämpiää, joten aurinkoisia pelailukelejä 🙂

Kenttämestari
Aarni Härkönen