Santa Claus Golf Club

Aloittelijan polku

TERVETULOA ALOITTELIJAN OPPAASEEN!

Tältä sivulta löydät selkeät askelmerkit golfin aloittamiseen ja seuraavan askeleen lajin aloitettuasi.

1) Alkeiskurssi
Kaikki alkaa alkeiskurssista. Alkeiskurssille voi tulla kuka tahansa lajista kiinnostunut 13-vuotta täyttänyt. Alkeiskurssilla harjoitellaan Green Card kokeessa vaadittavia osa-alueita, joita ovat golfkäyttäytyminen, säännöt ja pelitaito. Lisäksi saat ohjeistuksen omatoimiseen harjoitteluun, jotta tiedät mitä sinun pitää treenata ja miten. Lisätietoa kursseista sekä edullisesta vasta-alkaneiden paketistamme löydät alkeiskurssi osiosta. 11-16-vuotiaille tarjoamme junnujen oman alkeiskurssin. Nuoremmille junnuille erinomainen tapa aloittaa golf on järjestämämme junnugolfleiri sekä junnugolfkoulu.

2) Omatoiminen harjoittelu
Alkeiskurssilta saadun ohjeistuksen mukaisesti valmistaudutaan Green Card -suoritukseen.

3) Green Card -suoritus
Green Card suoritus koostuu 3 osa-alueesta; golfkäyttäytyminen, säännöt ja pelitaito. Näitä testataan kahdessa eri kokeessa (Lisätietoja löydät Green Card koe osiosta):
– kirjallisesta Green Card kokeessa sekä
– kentällä suoritettavassa pelikokeessa

4) Tasoitus 54 ja jäsenyys seurassa
Kun olet läpäissyt Green Card -kokeen hyväksytysti, voit liittyä johonkin suomen golfseuroista. Santa Claus Golf Club ry:n jäsenhakemuksen voit täyttää täällä. Green Cardin suorittaminen antaa sinulle tasoituksen 54, joka merkitään jäsen- ja tasoituskorttiisi eBirdieen. Seuratasoituksen tarkoituksena on lisätä aloittelijan pelinautintoa ja olla kehittymisen seurannan apuväline kohti virallista tasoitusta.

5) Jatkokurssi ja ohjattua harjoittelua
Seuraava tavoite on saada tasoitus 36:een. EGA:n eli Euroopan Golfliiton virallinen tasoitus on 36 ja siitä alaspäin. Tämän vuoksi ulkomaankentillä tasoitusvaatimus on yleensä 36. Säännöllinen harjoittelu valmentajan kanssa on paras ja tehokkain tapa edetä, golfissakin! Santa Claus Golf tarjoaa vasta-aloittaneille jäsenilleen hyvin edullisia matalankynnyksen harjoitusryhmiä. Lisätietoa vasta-alkaneet osiosta!

6) Tasoitus 36
Onneksi olkoon! Sinulla on nyt virallinen tasoitus. Viimeistään tässä vaiheessa sinulla on mahdollisuus pelata suurimmalla osalla vieraskentistä.