Kapteenin terveiset

Tervehdys kaikki Santa Claus Golfin pelaajat. Kylmänkalseasta kesänalusta huolimatta Aarni joukkoineen on jälleen pystynyt taikomaan kenttämme hienoon kuntoon. Kenttä avattiin keskiviikkona 31.5 ja 14 reikää suoraan kesägreeneille. Eikä kesästä ole vielä tietoakaan, paitsi jos katsoo kalenteriin! Mielestäni loistava suoritus kenttähenkilöstöltä heti alkuunsa. Lämpöä odotellaan ja kunhan sitä jossakin vaiheessa saadaan, veikkaan että kenttä on pian jopa loistavassa kunnossa.

Kenttätoimikunta, johon myös allekirjoittanut kuuluu, teki torstaina kierroksen kentällä kartoittamassa kentän kuntoa ja sen vaatimia korjaus-ja muutostarpeita. Kovasti tekemistä kentällä ja kentän vierialueilla tietysti on, mutta on otettava realiteetit huomioon ja edettävä ennenkaikkea kukkaron antamilla resursseilla, pistettävä toimenpiteet tärkeysjärjestykseen. Aarni tiedottaa tarpeen mukaan korjaustöistä, aina sitä mukaa kun niitä tehdään.

Se mikä minut herätti lähestymään pelaajiamme kirjoituksellani, oli yllätys! Kentällämme oli kenttäkierrokseemme mennessä pelattu alle sata kierrosta ja surullista ja pöyristyttävää kyllä, niillä neljällätoista greenillä, jotka olivat pelille avattu, oli käsittämätön määrä korjaamattomia pallon alastulojälkiä. Välinpitämätöntä, käsittämätöntä, törkeää…..nämä sanat tulivat meidän kaikkien toimikunnan jäsenten suusta. Siis alle satakierrosta kierrosta, ja nyt jo tällaista tapahtuu. Muutamia vieraspelaajia lukuunottamatta, ainoat pelaajat jotka ovat kenttäämme kiertäneet näinä parina päivänä ovat meidän omia jäseniämme, vieraita emme siis voi syyttää. Kaikki jotka kierroksen tai useamman olette jo ehtineet pelata tälle ”kesälle”, peilin eteen. Onko siellä pelaaja joka on syyllistynyt tällaiseen laiminlyöntiin?

Kapteenisto ja kentänhoitajat tulevatkin seuraamaan pelaajien käyttäytymisestä etenkin greeneillä erityisen tarkasti, ja ovat oikeutettuja puuttumaan asiaan mikäli tarvetta ilmenee. Ohessa vielä ohje alastulojäljen korjaamiseen.

Nyt haastankin kaikki pelaajamme huolehtimaan kukin osaltaan siitä, että pallojen jäljet paikataan AINA kun jäljen teet. Hyvä perinteinen sääntö on paikata oman jälkesi lisäksi ainakin yksi toisen jättämä jälki. Samoin haastan jokaisen peliryhmän jäsenen pitämään huolta, että myös kaveri paikkaa pallonsa tekemän jäljen. Jos jälki jää kaverilta paikkaamatta,  siitä voi häntä huomauttaa, eikä siitä voi toinen loukkaantua, vaan päinvastoin, voit kiittää pelikaveriasi huomauttamisesta.

Pidetään kenttä hyvässä kunnossa omalta osaltamme, se motivoi myös kentän hoitohenkilökuntaa tekemään parhaansa.

Nautinnollista golfkesää toivottaa

Pekka Neitola, ”C”