Santa Claus Golf

Santa Claus Golfin taukokioskilla tarjoiltiin Suomen parasta ryynimakkaraa

Päättynyt golfkesä oli vilkas Ounasvaaralla, sillä hyvät säät hellivät pelaajia. Myös kentän taukokioskilla oli vilinää, sillä lrman ja Tapsan kioskilla golfareille oli jälleen tarjolla monenlaista syötävää ja juotavaa. Yksi kauden suosituimmista syötävistä oli Lapin Lihan pororyynäri, joka valittiin myös Suomen parhaaksi ryynimakkaraksi vuonna 2024. Tapio Viitala kehuukin pororyynäriä kioskin myydyimmäksi tuotteeksi.

- Meillä on ollut täällä kioskilla porotuotteita jo pitkään, mutta pororyynäri tuli mukaan vasta tänä kesänä. Aluksi pelaajat katselivat ja maistelivat uusia porotuotteita, mutta nyt se on meillä ykkönen, iloitsee Viitala.

Kioskilla on ollut tarjolla myös muita porotuotteita ja niitä ovat kioskin pitäjät kehitelleet koko ajan uusia.

- Aloitimme muutama vuosi sitten porolätyillä, kertoo Viitala. Lätyn väliin laitettiin tuorejuustoa ja muutama siivu savuporoa väliin. Näin saatiin lättyihin suolaisuutta. Sitten tulivat pororyynäri, poromakkara, porosämpylät ja poroleivät. Nyt olen kehitellyt myös pororouheen ja tuorejuuston levitettä, kertoo Viitala.

Lapin Liha kehittää jatkuvasti uutta

Golfkentän porotuotteet ovat Lapin Lihan valikoimista. Lapin Liha on perustettu vuonna 1989 ja siellä on kehitelty mitä erilaisempia poro- ja saksanhirvituotteita. Lapin Lihan toimitusjohtaja Henri Toppalan mukaan yrityksen tavoitteena onkin pysyä kehityksen ja nykytrendien mukana ja olla läsnä siellä, missä ihmisillä on mukavia hetkiä.

Yrityksen päätuote on kuitenkin edelleenkin, kuten jo alkuaikoina poronliha, mutta raakalihan lisäksi yritys on kehittänyt lukuisia uusia tuotteita.

- Tuotevalikoimamme on laaja. Kauppapuolelle, vähittäiskauppaan olemme kehitelleet noin 50 tuotetta ja hotelli ja ravintolapuolelle on tarjolla noin 70 tuotetta, ynnää Toppala. Meillä on ehkä Suomen suurimpia kylmäsavustuskapasiteetteja raakalihan käsittelyyn, joten se on meillä pääjuttu ja sen lisäksi jatkojalostuksella saamme lisäarvoa lihalle, pohtii Toppala.

Yrityksessä on nelisenkymmentä työntekijää, joista suurin osa on tuotannossa, sen lisäksi henkilökuntaa on myyntikonttoreissa Rovaniemellä, Oulussa ja Helsingissä. Lapin Lihan tuotteita on tarjolla myös Ruotsin markkinoilla.

Kehittämisen tarve on jatkuvaa

Tuotteita on siis jo melkoisesti, mutta Toppalan mukaan yrityksessä mietitään koko ajan uutta.

- Olemme porotaloudessa sellainen firma, joka pyrkii pitämään poroa trendeissä mukana. Me ollaan kehitetty paljon uutta, jokin aika sitten meiltä tuli kauppoihin esimerkiksi valmisruoka-ateriat. Ne ovat poronkäristys aidolla perunamuusilla ja saksanhirvikäristys aidolla perunamuusilla, iloitsee Toppala.

Tuotteista suurin osa menee etelään, missä on eniten myös asukkaita. Siellä on otettu hyvin vastaan etenkin leikkeleet ja myös kylmäsavurouheita halutaan koko ajan lisää.

- Nykyään ihmiset ovat kiireisiä ja moni haluaa helpotusta ruoanlaittoon. Siihen me pyrimme uusilla tuotteillamme, kertoo Toppala.

Golf uutena harrastuksena

Yhteistyö Santa Claus Golfin kanssa alkoi tänä kesänä ja samalla Toppala innostui itsekin golfista. Tosin harrastus on vasta alussa.

- Olen ennättänyt tänä kesänä kiertämään vain muutaman kierroksen. Mutta eiköhän niitä kerry jossain vaiheessa lisää. Meidän yrityksen sloganimme on aineksia erityisiin hetkiin. Haluamme olla lähellä paikallisia ihmisiä ja tämäkin on yksi niistä keinoista.

Teksti ja kuvat: Terttu Karhumaa

Julkaistu 9.10.2024

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä paremman selauskokemuksen tarjoamiseksi
Käytämme evästeitä analysoidaksemme sivuston suorituskykyä ja tarjotaksemme sosiaalisen median ominaisuuksia sekä räätälöidäksemme sisältöä ja mainoksia. Mikä teet muutoksia valintoihin, päivitä sivu uudelleen asetusten tallentamisen jälkeen.
Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä paremman selauskokemuksen tarjoamiseksi
Käytämme evästeitä analysoidaksemme sivuston suorituskykyä ja tarjotaksemme sosiaalisen median ominaisuuksia sekä räätälöidäksemme sisältöä ja mainoksia. Mikä teet muutoksia valintoihin, päivitä sivu uudelleen asetusten tallentamisen jälkeen.
Evästeasetuksesi on tallennettu