Santa Claus Golf

Yu Weilian ja Risto Ikäheimo palkinnoille seniorien aluetourin kisassa Katinkullassa.

Seniorien aluetourin Pohjois-Suomen 1. osakilpailu pelattiin Vuokatin Katinkullassa tiistaina. Kilpailuissa oli mukana useita Santa Claus Golfin pelaajia ja heistä kaksi, eli Yu Weilian ja Risto Ikäheimo ylsivät omassa sarjassaan palkinnoille. Lisäksi Aimo Romakkaniemi oli omassa sarjassaan viides.

Yu Weilian voitti N50 sarjan pistebogey-kisan nettotuloksella 70 pistettä, ja Risto Ikäheimo tuli toiseksi M70 sarjassa nettotuloksella 65 pistettä.

Molempien pelaajien mielestä kentällä oli hyvä pelata, vaikka kevään olosuhteiden vuoksi väylillä oli vielä paljon paikkoja, missä ei ollut ruohoa.

Yu Weilianin mielestä kenttä on aiemmin ollut paremmassa kunnossa kuin nyt, mutta griinit olivat hyvässä kunnossa.

Omaan peliinsä Yu Weilian oli pääosin tyytyväinen.

- Peli kulki yllättävänkin hyvin, vaikka virheitäkin oli, etenkin lyönneissä. Kaipasin lyönteihin kunnon osumia ja yksi griini myös harmittaa, hän pohtii. Etenkin kun puttasin hyvin läheltä kolme puttia ja tulokseksi tuli bogey.

Yu Weilian kilpailee mielellään niin paljon kuin mahdollista.

- Aina kun olen paikalla, missä on kilpailut, lähden mielelläni mukaan. Minä kun pidän kilpailujen haasteista.

Ikäheimon ”helppo peli”

Risto Ikäheimon mielestä peli oli helppoa, sillä hän pelasi omasta mielestään miltei flow-tilassa.

- Omat aloitukset ja väylälyönnit sujuivat hyvin, ainoastaan griineillä minulla oli aluksi pieniä vaikeuksia, mutta jatkossa tunnistin kentän paremmin ja myös putit alkoivat sujua, Ikäheimo kertaa.

Ikäheimo iloitsi myös siitä, että kisassa oli paljon pelaajia ja tulostaso oli hyvä. Jatkossa hän toivoisikin, että senioreille olisi enemmän lyöntikisoja, joissa voisi ottaa mittaa muista pelaajista. Yksi kisa, mihin hän on tänä kesänä menossa on muun muassa Torniossa pelattavat Pohjois-Suomen senioreiden mestaruuskisat.

Kilpailun kaikki tulokset löytyvät tästä linkistä. Seniorien aluetourin toinen osakilpailu pelataan Rovaniemellä 2. heinäkuuta.

Teksti ja kuva: Terttu Karhumaa