Santa Claus Golf

Kenttätiedote vk 20

Harvinaisen pitkä ja luminen talvi on ollut kentälle ja varsinkin viheriöille vaikea myös Rovaniemellä. Kenttä päästiin avaamaan lauantaina 18.5. talviviheriöille.

- Maaliskuun alkupuolelle asti viheriöiden tilanne vaikutti vielä erittäin hyvältä ja kaikki viheriöiltä otetut koepalat lähtivät huoneenlämpöön siirrettäessä kasvuun virheettömässä kunnossa. Maaliskuun alkupuolen pidempi lämmin jakso sai aikaan veden painumisen lumen läpi viheriön pintaan saakka, mikä aiheutti lumihomeelle otolliset olosuhteet aiheuttaen ongelmia, sanoo kenttämestari Aarni Härkönen.

- Viheriöillä on talven jäljiltä lumihomeesta tulleita vaurioita, mutta tilanne vaihtelee viheriökohtaisesti hyvinkin paljon. Kaikki viheriöille on tehty viime viikolla mikroholkitus, pystyleikkuu, hajakylvö viiteen kertaan, rivikylvö viiteen kertaan, ruiskutettu nestelannoitus, kasvinsuojeluaineet ja pintajännitteen poistajat sekä lopuksi viheriöt on suojattu harsoilla, Härkönen jatkaa.

Kenttä jouduttiin avaamaan aluksi talviviheriöille ja kesäviheriöitä otetaan käyttöön sitä mukaa, kun ne kehittyvät pelaamista kestävään kuntoon.

- Toivotaan jälleen lämpimiä kelejä, koska ne ovat oikeanlaisiin hoitotoimiin yhdistettynä ainoa lääke viheriöiden kehittymiselle, sanoo Härkönen.

Kuva: Ville Rautio