Santa Claus Golf

Yhteisöllisyys on tärkeä osa liike-elämää

Yhteistyö eri tahojen kanssa on tärkeä osa eri yritysten ja urheiluseurojen toimintaa. Niin myös golfkentällä. Ounasvaaran golfpuistossa on useita yhteistyökumppaneita, pitkäaikaisin näistä on Wetteri Auto Oy, sillä se on ollut mukana golfin toiminnassa Rovaniemellä jo silloin, kun täällä pelattiin Saarenkylän peltokentällä.

Wetterillä yhteistoiminta Ounasvaaran Golfpuiston kanssa koetaan erittäin tärkeäksi yritykselle, kertoo Wetterin autotalonjohtaja Ilkka Ikäheimo.

- Me toimimme autoalalla ja kun katsoo kentän parkkipaikkaa, niin yleensä miltei kaikki pelaajat tulevat sinne autoilla. Se on yksi lähtökohta. Se on myös yhtiönä loistava tilaisuus tavata ihmisiä pelikentällä ja kisoissa. Kentällä emme puhu juurikaan autoasioista, mutta silloin kun Wetteri järjestää tapahtumia, niin on tärkeää, että se tuodaan julki.

- Yksi syy on myös se, että harvassa paikassa pääsee mittaamaan omaa markkinaosuutta, mutta golfkentän parkkipaikka on hyvä paikka sille. Siellä me nähdään meidän markkinaosuus ja uskallan väittää, että näillä tapahtumilla ja mukana olemisilla on ollut suuri merkitys, pohtii Ikäheimo.

Liikuntaan kannustetaan kaikkia - myös yrityksen omaa henkilökuntaa

Wetterin pääkonttori on Oulussa ja yrityksellä on 25 toimipistettä. Henkilöstöä on yli 900. Ikäheimon mukaan yrityksen henkilökunta on sen voimavara, siksi myös heidän hyvinvointiinsa panostetaan.

- Pyrimme kannustamaan työntekijöitämme liikkumaan ja panostamaan omaan henkiseen ja fyysiseen kuntoon, koska se on veturi, joka tätä yritystäkin pyörittää. Yrityksen voimavara on henkilöt, jotka ovat täällä töissä, se on kaiken A ja O. Siksi myös budjettiin on merkitty tietyt korvamerkityt eurot, mitä voidaan yhteisölle jakaa. Näin työntekijät voivat harrastaa eri liikuntalajeja oman halukkuutensa mukaan.

Wetteri pyrkiikin omalta osaltaan kannustamaan niin työntekijöitään kuin muitakin eri ikäisiä ihmisiä liikkumaan, siksi yritys on mukana monissa eri lajeissa. Yritys tukee golfia laaja-alaisesti, esimerkiksi juniori- ja senioritoimintaa. Senioreiden tekemä arvokas talkootyö on Ikäheimolle asia, jota yritys haluaa olla tukemassa.

Yritys tekee päätöksensä eri lajien mukanaoloon siitä, millä panoksella kussakin lajissa ollaan mukana, tapauskohtaisesti. Yksilöurheilijoiden kohdalla mukana ovat usein myös maahantuojat, jotka haluavat tuoda omaa brändiarvoaan näkyviin koko valtakunnan tasolla olevilla sopimuksilla.

Kilpailut tärkeä osa näkyvyyttä

Wetteri on Santa Claus Golfin kentällä mukana myös kilpailuissa. Autotalonjohtaja Ikäheimo näkee niiden tärkeyden nimenomaan ihmisten tapaamisissa.

- Kilpailuthan ovat tällaisia isomman ryhmän kokoontumisia, ja yleensä kilpailut pyritään järjestämään tasokkaasti ja laadukkaasti. Kilpailut ovat päälähtöisesti yhteislähtönä. Siinä on iso ryhmä lähdössä ja silloin on mukava tavata ja vaihtaa eri ihmisten kanssa mielipiteitä sekä toivottaa onnea kisaan. Myös palkintojen jako on oma tapahtumansa ja pyrimme pitämään ne hyvähenkisinä ja hyvillä palkinnoilla höystettynä.

Monta tuntia poissa jääkaapilta

Ikäheimo on itse pelannut golfia parikymmentä vuotta ja se kiehtoo häntä edelleen. Tämän kesän aikana hän kiersi kentän yli 50 kertaa.

- Golf on mielenkiintoinen laji ja tietty, kun on vähän ikää tullut, se on tullut entistä tärkeämmäksi lajiksi. Siellä vietetään paljon hyvää aikaa ystävien kanssa ja se on sopivalla sykkeellä tapahtuvaa liikuntaa, jossa ollaan monta tuntia jääkaapilta pois.

Ikäheimo on tänä vuonna ollut erityisen ilahtunut siitä, että nuorta väkeä on tullut paljon pelaamaan. Hänen mielestään sitä juuri golfyhteisö kaipaa, ettei väki pääse liikaa ikääntymään. vaan kentällä saataisiin sellainen buumi säilymään, että nuoretkin innostuisivat lajiin.

- Minusta on mahtavaa se, että samassa ryhmässä voi pelata nuoret ja vähän vanhemmatkin, eli se on se peli, jonka mukaan edetään.

Lopuksi Ikäheimo pohtii tulevaa.

- Toivon, että tämä hyvä yhteistyö, mikä on olemassa, jatkuisi tässä muodossaan. Uskoisin, että me olemme aika tyytyväisiä nykytilanteeseen. Tämä on yhteistyötä parhaimmillaan.

Teksti ja kuvat: Terttu Karhumaa