Kenttämestarin tiedote 5.5.2017

Kenttämestarin tiedote 5.5.2017

Kaikki kentän viheriöt ovat nyt lumesta vapaita ja voimme todeta niiden talven jälkeisen kunnon. Teimme syksyllä viheriölle 1, 2, 3, 15 ja 17 talvisuojauskokeilun. Viheriöiden pintaan asennettiin kuplamuovi ja kuplamuovin päälle aumamuovi. Muoveilla pyritään ehkäisemään vuodesta toiseen greenejä tuhoava jään muodostuminen viheriöiden pintaan ja siitä syntyvä jääpolte. Omaksi ja teidän iloksenne voin todeta, että talvisuojaukset ovat toimineet ja suojatut viheriöt ovat talvehtineet erittäin hyvin. Tämä on positiivinen asia tietenkin myös jatkoa ajatellen, jos muoveilla saadaan ehkäistyä jääpoltteen aiheuttamat vauriot ja pystytään antamaan viheriöille mahdollisuus hyvään talvehtimiseen.

Kurkistus muovin alle

Hyvältä näyttää myös kentän muilla viheriöillä. Syksyllä viimeisen kasvinsuojeluruiskutuksen ajoitus osui nappiin eikä viheriöillä ole minkäänlaisia merkkejä viime vuosina esiintyneistä lumihomeen aiheuttamista vaurioista. Kaikki uuden puolen viheriöt ovat talvehtineet hyvin. Niillä hengissä olevan kasvuston osuus on noin 75-90%. Vanhan puolen viheriöt ovat talvehtineet hiukan heikommin, mutta hyvältä näyttävät nekin, jos vertaa muutamaan edelliseen vuoteen.

Suojaamattomien viheriöiden talvehtiminen

Kokonaisuutena tilanne viheriöiden osalta on mielestäni parempi kuin koskaan ennen kentän elinkaaren aikana. Ilman suurempia vastoinkäymisiä uskon, että kaikki kentän viheriöt ovat pelattavissa toukokuun aikana. Range ja par3 kenttä avataan heti kun niiden pinnat kuivuvat pelattavaan kuntoon – arviolta ensi viikon loppupuolella.

Suojattujen viheriöiden talvehtiminen

Pian taas pelataan ?

Kenttämestari
Aarni Härkönen