Kenttätiedote 7.5.2018

Kenttätiedote 7.5.2018

Asensimme syksyllä viime talven erittäin hyvien kokemusten rohkaisemina kentän jokaiselle viheriölle talvisuojausmuovit, jotka estävät jääpoltetta ja parantavat siten viheriöiden talvehtimista. Tämän vuoden kokemukset talvisuojausmuovien käytöstä ovat ikävä kyllä selkeästi viime vuotta heikompia, vaikka jääpoltetta ei viheriöillä ollut nytkään. Alkutalvesta maa sai nopeasti lumipeitteen eikä näin ollen päässyt lainkaan routaantumaan. Roudaton maa antaa erilaisille kasvitaudeille parhaat mahdolliset elinolosuhteet. Syksylllä viheriöille ruiskutettiin erittäin voimakas taudintorjuntaruiskutus juuri ennen talvisuojausmuovien asennusta, mutta tämäkään ei auttanut, vaan kasvitauti nimeltään lumihome teki viheriöille mittavia tuhoja.

Uuden puolen viheriöt tuhoutuivat lähes täysin ja vanhalla puolella hengissä viheriöiden pinta-alasta on noin puolet. Uuden puolen viheriöt päästiin kylvämään heti toukokuun alussa 2.-3.5. Ennen kylvöä pinnat muokattiin erittäin rajusti parhaan mahdollisen kylvötuloksen aikaansaamiseksi. Pinnat pystyleikattiin 5 kertaan ja pehmennettiin vielä tähtiterä ilmastimella 10 kertaa. Edellä mainituilla toimenpiteillä saadaan uusille kylvöksille pehmeät ja ilmavat pinnat, joista kylvöksillä on helpompi ja nopeampi lähteä kehittymään. Kylvöjen jälkeen viheriöt vielä hiekoitettiin ja asennettiin harsot kylvöjen itämisen nopeuttamiseksi.

Range avataan perjantaina 11.5.2018 klo 12.00 ja kenttä kokonaisuudessaan talvigriineille heti, kun väylät ovat kuivuneet pelattavaan kuntoon. Vahvistamme kentän aukaisun aikataulun, heti kun pystymme.

-Kenttämestari