Santa Claus Golf

Tuomas Vainionpää, kentänhoitaja

Tuomas Vainionpää, kentänhoitaja

Otsikon alla olevissa jutuissa tutustumme golfyhteisössämme toimiviin henkilöihin. Tässä itsestään kertoo kentänhoitaja Tuomas Vainionpää.

Kuka olet?

Olen Tuomas Vainionpää, Rovaniemeltä kotoisin oleva, kesällä kentällä työskentelevä kentänhoitaja. Talvisin työskentelen safarihommissa.

Mitkä ovat työtehtäväsi?

Toimin kentänhoitajana eli työkuvaani kuuluvat kaikki kenttään liittyvät työt leikkuuhommista raivaushommiin.

Miten kesä on sujunut töiden osalta?

Kesä on mennyt kentällä hyvin nopeasti. Päivät alkavat viideltä aamulla ja jatkuvat noin kello yhteen iltapäivällä. Kun työ on näin nautinnollista ja mukavaa, aika menee kuin siivillä.

Millainen työporukka teillä on?

Työporukka on meillä töissä kyllä yksi parhaista, missä olen työskennellyt. Aarni puolestaan on parhaita pomoja, kenen alaisena olen koskaan tehnyt töitä. Meillä kaikki auttavat toisiaan ja kaikki ovat ahkeria painamaan duunia.

Mitä ajatuksia golfareista?

Olen itse pelannut niin kauan golfia, että kentällä pelaavat pelaajat ovat suurimmaksi osaksi tuttuja. Heidän kanssaan on mukava päivän aikana pysähtyä juttelemaan. Tämä on myös iso asia töissä, mistä pidän paljon.

Millaisia ajatuksia omasta golfaamisesta?

Olen pelannut golfia noin 8-vuotiaasta asti enemmän ja vähemmän vuosien varrella. Golfissa nautin kavereiden kanssa hyvien kesäpäivien vietosta, eikä me oteta peliä turhan vakavasti. Kenttä on joka vuosi ollut parempi ja parempi, joten minulla on todella positiiviset odotukset myös tulevilta vuosilta.

Teksti ja kuvat: Terttu Karhumaa